Sărbătoarea hramului Parohiei din Tübingen

În duminica a doua după Sfintele Paști, Biserica Ortodoxă face pomenire de arătarea Domnului Sfinților Săi Ucenici împreună cu Toma. Mântuitorul Se arată ucenicilor pentru a doua oară după Înviere, și-l cheamă pe Toma, care lipsise de la prima arătare, să-i atingă semnele cuielor și coasta. Toma Îl mărturisește pe Iisus înviat ca: „Domnul meu și Dumnezeul meu”.

În această duminică Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim s-a aflat în mijlocul credincioșilor români din Tübingen, păstoriți de PC Părinte Dr. Nicolae Gilla, pentru a serba hramul parohiei, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, informează mitropolia-ro.de

Sărbătoarea hramului a început de sâmbătă seara cu săvârșirea Tainei Sf. Maslu, după care a urmat o Seară duhovnicească în care Ierarhul a vorbit despre importanța rugăciunii în viața credinciosului și a răspuns numeroaselor întrebări ale celor prezenți. Bucuria serbării hramului a fost mărită prin aducerea icoanei făcătoarei de minuni a Maicii Domnului „Odighetria – Îndrumătoarea” de la Mânăstirea Baytali din Ucraina.

Duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sf. Botez pentru prunca Irina Țîrlea în cadrul Sfintei Liturghii și a ținut cuvânt de învățătură. Biserica a devenit neîncăpătore pentru mulțimea de credincioși. La momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine foarte mulți credincioși. În predica sa, IPS Serafim a vorbit despre puterea credinței care face minuni atunci când ne punem toată nădejdea în Dumnezeu și ne rugăm cu smerenie, din adâncul inimii.

După slujbă, credincioșii au participat la agapă în timpul căreia a avut loc un concert de cântece patriotice și populare la care au contribuit toți cei prezenți.

Orașul Tübingen se află în landul Baden-Württemberg, la cca. 30 km sud de Stuttgart (capitala Landului). Este un oraș universitar și are o populație de cca. 85.000 de locuitori, cărora se adaugă aprox. 25.000 de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente