Sărbătoarea hramului la Mănăstirea clujeană Ciucea

Creștinii ortodocși vor sărbători duminică, 8 septembrie 2013, Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor și Sfânta Maria Mică. Este prima mare sărbătoare religioasă din anul bisericesc. Poporul nostru are o evlavie deosebită pentru Maica Domnului, peste 2 milioane de români purtând numele de Maria și Marian, ori derivate ale acestora.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea clujeană Ciucea, își va sărbători cu prilejul acestui praznic, hramul. Sărbătoarea va fi marcată de oficierea Sf. Liturghii Arhierești de către Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Între aceștia se numără și preotul slujitor al așezământului monahal, pr. Ioan Gânscă.

Mănăstirea Ciucea a fost ctitorită de poetul Octavian Goga. Așezământul monahal datează din anul 1939, însă de-a lungul timpului au existat perioade de încetare a activității. Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Ciucea se află la jumătatea distanței dintre Cluj-Napoca și Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente