Sărbătoarea Floriilor în Parohia Paleu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, duminică, 24 aprilie 2016, în Parohia Ortodoxă Paleu, Protopopiatul Oradea, după Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Vasile Cosmin Popa, a avut loc un program religios-cultural oferit de copiii și tinerii parohiei, dedicat sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

„Sărbătoarea Floriilor este un eveniment deosebit de important în istoria mântuirii, dar ea este și o sărbătoare premergătoare marelui praznic al Învierii Domnului. Datorită importanței sale, în parohia noastră a fost cinstită cum se cuvine, dorind a implica și pe copii și tineri în programele pe care le organizăm în cursul Sfântului și Marelui Post”, ne-a declarat părintele paroh Vasile Cosmin Popa.

În cadrul programului cultural-religios organizat de preotul paroh și doamna preoteasă Adriana Popa, în calitate de profesor îndrumător, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, îmbrăcați în frumoase costume populare, au recitat poezii cu tematică specifică sărbătorilor actuale.

Evenimentul a avut ca principal scop valorificarea tradiției și a portului național, dar și sublinierea importanței Sărbătorii Floriilor.

La finalul programului copiii au fost răsplătiți cu iconițe și dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente