„Sărbătoarea fiilor satului” în satul clujean Huta

În Duminica a VII-a după Paști, 12 iunie 2016, cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul clujean, Huta, comuna Chiuiești, informează Radio Renaşterea.

Satul Huta din comuna clujeană Chiuiești a îmbrăcat duminică 12 iunie 2016, haine de sărbătoare. Aici a avut loc cea de-a treia ediție a „Sărbătorii fiilor satului”, prilej cu care, la invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, fiu al satului, și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-au aflat mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte  Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, le-a vorbit celor prezenți despre lupta cea bună pe care trebuie să o ducem în această lume, fiecare pas din viața noastră trebuind să fie orientat spre mântuirea sufletului și dobândirea bucuriei celei veșnice în Împărăția lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să rămână la fel de apropiați Bisericii lui Hristos și să țină cu tărie la valorile morale și tradiționale ale poporului nostru dreptcredincios român.

După Sfânta Liturghie, soborul de ierarhi, preoți și diaconi au oficiat slujba parastasului pentru ctitorii, ostenitorii, slujitorii și credincioșii parohiei Huta care au trecut la cele veșnice.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulțumit tuturor ierarhilor prezenţi pentru împreuna slujire, Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pentru binecuvântarea acordată spre a se săvârși Sfânta Liturghie arhierească în satul Huta, celor care s-au implicat în organizarea evenimentului festiv și tuturor celor prezenți la bucuria comunității, îndemnându-i să țină făclia sufletelor lor aprinsă spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu și dobândirea Împărăției Cerurilor.

2

 

Comentarii Facebook


Știri recente