Sărbătoarea „Fiii Satului”, în Ardeal

În localitatea Arpaşu de Jos, din județul Sibiu, sedesfăşoară sărbătoarea „Fiii Satului”. Sâmbăta aceasta, toți arpășenii îmbrăcați în costumepopulare, l-au primit pe Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba de pomenire pentru toți cei trecuți la Domnul și i-a binecuvântat pe credincioșii din Arpașu.

„Noi astăzi am adus mulţumire lui Dumnezeu săvârşind ceea ce se numeşte Te Deum, o rugăciune de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile care au venit asupra bisericilor noastre din această comună, asupra preoţilor şi asupra dumneavoastră credincioşilor. Prima datorie a noastră este să fim recunoscători faţă de Dumnezeu şi faţă de cei pe care i-a rânduit Dumnezeu în viaţa noastră”, a subliniat ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

La sărbătoare au participat și credincioși români veniți din diaspora.

Timp de câteva zile, întreaga comunitatea din Arpașu de Jos îmbracă straie de sărbătoare și participă la o serie de evenimente ce vor readuce în actualitate tradițiile și obiceiurile specifice locului.

Comentarii Facebook


Știri recente