Sărbătoarea Epifaniei în Patriarhia Ierusalimului: În imagini

Creștinii ortodocși din Patriarhia Ierusalimului au serbat duminică, conform calendarului iulian nerevizuit, Botezul Domnului sau Epifania.

În ajunul sărbătorii Patriarhul Ierusalimului a oficiat slujba Aghesmei Mari la râul Iordan în prezența a mii de pelerini din toată lumea creștină.

Patriarhul Teofil, sfințind apa. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului/ Facebook
Preafericitul Părinte Patriarh Teofil, binecuvintează apele râului Iordan. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului/ Facebook

Momentul a fost precedat de slujba Vecerniei oficiată în Biserica Mănăstirii Sf. Ioan Botezătorul de la Iordan.

Slujba Vecerniei de praznicul Epifaniei. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului/ Facebook

Apoi, în procesiune, preoții și credincioșii în frunte cu Patriarhul Teofil au mers la locul Botezului Domnului.

La procesiune a fost prezent și Pr. Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentatul BOR la Ierusalim. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului/ Facebook

Au participat și numeroși pelerini români, chiar mai mulți ca în anii anterior, a declarat Reprezentantul Patriarhiei Române la Ierusalim pentru Agenția de știri Basilica.

După momentele unice trăite la râul Iordan, pelerinii au vizitat Mănăstirea Sfântul Gherasim și Așezământul Românesc de la Ierihon.

La Așezământul Românesc de la Ierihon, Pr. Arhimandrit Teofil a oficiat slujba Aghesmei Mari împreună cu preoții care au însoțit grupurile de pelerini români veniți special în Țara Sfântă pentru praznicul Botezului Domnului.

Așezământul Românesc de la Ierihon. Foto credit. Pr. Arhim. Teofil Anăstăsoaie
Pelerini români la Ierihon. Foto credit: Pr. Arhim. Teofil Anăstăsoaie

În ziua sărbătorii Botezului Domnului, Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Aghesmei Mari în Biserica Sfântului Mormânt.

Biserica Sf. Mormânt din Ierusalim. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului/ Facebook

Și la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim a fost oficiată Sf. Liturghie la care au participat numeroși pelerini români.

Sfințirea apei în Ierusalim. Foto credit: Pr. Arhim. Teofil Anăstăsoaie

Foto credit: Patriarhia Ierusalimului/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente