Sărbătoarea cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița în Patriarhia Română

Biserica Ortodoxă aduce cinstire în data de 12 iulie Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos. În Patriarhia Română există mai multe lăcașuri de cult care o au ca ocrotitoare pe Maica Domnului sau adăpostesc copii ale icoanei Prodromița.

Printre acestea amintim:

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului o cinstește în fiecare an în data de 12 iulie pe Maica Domnului Prodromiţa, ca ocrotitoare rânduită încă de la sfințirea lăcașului de cult.

În incinta bisericii se găsește spre închinare o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa, de la Muntele Athos. Programul evenimentului din anul 2017 AICI.

 

Mănăstirea Dagâța din Arhiepiscopia Iașilor

În data de 9 iulie 2017 Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit biserică de lemn a Mănăstirii Dagâța. Biserica are hramul Icoana Maicii Domnului Prodromița.

Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj-Napoca

Lăcașul de cult monahal a primit în anul 2015 o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromiţa din Sfântul Munte Athos. Aceasta a fost realizată de călugării Schitului românesc Prodromu şi dăruită aşezământului monahal din cartierul clujean Bună Ziua.

Mănăstirea Prodromița din județul Constanța

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia în data de 12 iulie 2017 Sfânta Liturghie la schitul Prodromița, aflat în partea de vest a localității Hârșova, pe malul Dunării.

Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În data de 14 august 2015 o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița de la Sfântul Munte Athos a fost așezată în Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu Vâlcea spre închinare, întărirea și tămăduirea credincioșilor.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Galați

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Galați își va sărbători în data de 12 iulie 2017 cel de-al doilea hram: Cinstirea Sfintei Icoane Prodromița.

Comentarii Facebook


Știri recente