Sărbătoarea Catedralei istorice din Baia Mare

La Catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului” Baia Mare 1 a fost prilej de bucurie duhovnicească duminica aceasta, la 29 decembrie 2013. După ani de procese între ortodocși și greco-catolici, lăcașul de cult a revenit definitiv Parohiei ortodoxe. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

„Tradițional încheiem anul la catedrala veche a orașului, biserica Adormirea Maicii Domnului care a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare cu prezența credincioșilor foarte frumoasă și numeroasă. Suntem în atmosfera plină de bucurie pace și binecuvântare a sărbătorii Nașterii Domnului, în preajma Anului Nou, la cumpăna dintre ani”, a spus PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, potrivit TRINITAS TV.

În 2011 biserica a împlinit un secol de existenta, prilej cu care a fost renovată și resfințită. La final, ierarhul a cântat colinde alături de credincioșii parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente