Sărbătoarea Catedralei din Oradea

În aceste zile, Episcopia Oradiei aniversează 320 de ani de atestare documentară. Manifestările dedicate acestui eveniment au debutat, sâmbăta aceasta, prin binecuvântarea lucrărilor de restaurare a Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, cunoscută și ca „Biserica cu Lună”.

După cum informează TRINITAS TV, slujba a fost oficiată de un sobor de ierarhi din care au făcut parte: Înaltpreasfinţitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, delegatul Patriarhului României la acest moment aniversar, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi. De asemenea, au fost prezente oficialități locale și centrale, alături de un mare număr de credincioși.

În ultimii ani, prin eforturile parohiei şi prin intermediul unui proiect transfrontalier european, Catedrala cu Lună din Oradea, monument istoric, a fost restaurată şi consolidată, atât la exterior, cât şi în interior.

Credincioșii s-au închinat cu acest prilej și la Cinstitul Cap al Sfântului Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei. Moaștele au fost aduse spre închinare de la Sibiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Programul manifestărilor speciale din Episcopia Oradiei va continua și duminica aceasta.

Comentarii Facebook


Știri recente