Sărbătoarea Bunei Vestiri la Vălișoara

Praznicul Bunei Vestiri prin care s-a adus „vestea cea bună” a mântuirii, a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Vălișoara, care au sărbătorit hramul bisericii. De asemenea a avut loc și întrunirea Cercului pastoral Brad, prilej cu care în aceeași biserică a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de un sobor de 15 preoți din cercul pastoral amintit, dar și din alte zone, a precizat Pr. Ovidiu Bora – Parohia Vălișoara.

După săvârșirea Tainei Maslului, părintele protopop Ioan Jorza a subliniat importanța praznicului și semnificația lui, precizând că „așa cum prin Eva s-a produs căderea omului, așa prin noua Eva, Maica Domnului, a venit ridicarea”. Părintele protopop a amintit apoi faptul că anul 2014 este declarat „Anul Omagial Euharistic și al Sfinților Martiri Brâncoveni”, arătând că temele discutate în acest an la Cercurile pastorale vor avea în vedere acest lucru. După acest moment s-a punctat importanța Spovedaniei și Împărtășaniei în viața credincioșilor, care trebuie să devina o preocupare permanentă și rodnica, iar nu un fapt izolat și formal, făcut doar în preajma Paștilor.

La această sărbătoare a Parohiei Vălișoara au luat parte numeroși credincioși ai parohiei precum și oficialități locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente