Sărbătoarea Bunei Vestiri, la Târgoviște

IPS Mitropolit Nifon a săvârșit în martie 2017 Sfânta Liturghie la Parohia Buna Vestire din Municipiul Târgoviște, informează site-ul oficial al Eparhiei. Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit în diacon pe tânărul Dumitru Chivulescu, pe seama Parohiei Viișoara, Protoieria Târgoviște Nord.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța Sfintei Fecioare Maria în iconomia mântuirii noastre, accentuând deosebita sa deschidere, cu mare generozitate și fidelitate, către lucrarea mântuitoare a Bunului Dumnezeu.

Ierarhul a mai transmis a arătat că Buna Vestire este o sărbătoare celebrată în întreaga lume creștină, constituindu-se într-o punte de comuniune între creștini, fiind în același timp și una din cele mai vechi sărbători ale creștinătății.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…