Sărbătoarea Bunei Vestiri la Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei însoțit de un sobor preoți și diaconi, în prezența unor autorități locale, precum domnul Conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul comisar-șef Danil Zepiși, Inspector Șef al Inspectoratului Județean de Poliție, însoțit de cadre de conducere ale Poliției, și a numeroși credincioși, a săvârșit, marți, 25 martie 2014, Sfânta Liturghie la biserica „Buna Vestire„, din Municipiul Târgoviște, cu ocazia sărbătorii hramului acestui sfânt locaș, după cum aflăm dintr-un comunicat al Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat semnificația duhovnicească a sărbătorii Bunei Vestiri, subliniind rolul deosebit de important al Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii, ca model de disponibilitate pentru slujire și angajament de misiune creștină, arătând și valoarea deosebită pe care, prin intermediul Maicii Domnului, o are familia și femeia în misiunea pastorală a Bisericii noastre. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre rolul pe care sărbătoarea hramului o are pentru viața de credință parohială, ca moment de solidaritate și oportunitate de manifestare a filantropiei creștine.

Reamintim că biserica, cu hramul „Buna Vestire„, este cea mai nouă dintre locașurile de cult din vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, fiind construită în ultimii ani și târnosită de către Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, în anul 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente