Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Nera

Paraclisul Mănăstirii Nera și-a sărbătorit sâmbătă, 25 martie 2017, hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de grupul psaltic Ethos al Eparhiei Caransebeșului.

În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța lucrării misionare a maicilor de la Mănăstirea Nera, informează diaconul Pavel Canea.

Este un lucru important că tot mai mulți oameni sunt sensibili la lucrarea filantropică și ajută mănăstirea, dar și la finalizarea lucrărilor de la Clinica de recuperare oncologică Nera. Este cunoscut că la această mănăstire maicile au laboratoare unde, cu multă atenție și cu mult suflet adună plantele și le îmbuteliază pentru a fi în folosul tuturor celor care sunt bolnavi și au nevoie de o alinare, a subliniat Preasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită  slujba parastasului pentru maica Siluana, precum și pentru toți cei care au trecut la cele veșnice.

***

Mănăstirea Nera se află în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei. Aşezământul monahal a fost construit la iniţiativa şi cu implicarea doctorului Pavel Chirilă, fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. în anul 2007, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a pus piatra de temelie la paraclisul de iarnă al mănăstirii cu hramul Buna Vestire.

Comentarii Facebook


Știri recente