Sărbătoarea Botezului Domnului la Suceava

Astazi, la Dumnezeiasca Aratare, majoritatea credinciosilor suceveni au participat la Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita la Catedrala Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, după cum ne-a precizat Doina Ciobanu.

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, inconjurat de preoti, diaconi si intreaga obste a manastirii a slujit serviciul liturgic in manastire, iar slujba de sfintire a Aghiasmei Mari a fost oficiata in incinta asezamantului monahal, in fata Paraclisului.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul manastirii, condus de pr prof Lucian Tablan-Popescu.

Cantarea Kirie Eleison a fost intonata de trei ori, de toti credinciosii participanti la marea bucurie.

In cuvantul de invatatura, Ierarhul a vorbit nu numai despre importanta sarbatorii imparatesti a Botezului Domnului ci si despre implicatiile pe care le are acest eveniment in viata noastra de zi cu zi , in drumul spre desavarsire.

Manastirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava, este datata cronologic intre anii 1514-1522, fiind ctitorie voievodala.

Din anul 1589, aici se afla moastele Sf Ioan cel Nou, supranumit de la Suceava, pastrate cu mare evlavie sub un baldachin de piatra , intr-o racla de argint, bogat ornamentata.

Pentru valoarea sa istorica si cultural-religioasa, in anul 1993, a fost inclusa de UNESCO in grupul Biserici pictate din Nordul Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente