Sărbătoarea Bisericii Sfântul Ilie – Ghencea

În ziua de prăznuire a Sfântului Ilie Tesviteanul, mai multe lăcașuri de cult din Capitală își vor sărbători ocrotitorul.

Printre ele se numără și Parohia „Sfântul Ilie” – Ghencea. Cu prilejul hramului va fi sfințită pictura exterioară a bisericii.

„Este un moment aniversar, un moment de bucurie, este hramul bisericii noastre. La biserica din Prelungirea Ghencea în ziua de sâmbătă, 20 iulie, începând cu orele 8:30 va avea loc o slujbă de sfințire a apei, iar imediat după aceea va avea loc slujba de sfințire a locului unde va fi ridicată o biserică în cimitirul parohial. După aceea se va desfășura slujba Sfintei Liturghii, momentul la care va fi prezent și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru sfințirea picturii în tehnica mozaic la exteriorul bisericii celei mari, biserică care s-a ridicat în această zonă în ultimii ani”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Vasile Dumitru, parohul Bisericii „Sfântul Ilie” – Ghencea din București.

Biserica îi mai are ca ocrotitori și pe Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș. Din anul 2009, biserica adăpostește și un fragment din moaștele ierarhului bănățean.

Comentarii Facebook


Știri recente