Sărbătoarea artiștilor plastici religioși, la Muzeul Satului

Foto Muzeul Satului

Asociaţia Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artistilor Plastici din România a organizat,  în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din București, Ziua Breslei creatorilor de artă religioasă și a restauratorilor. Evenimentul a avut loc miercuri, 18 octombrie 2017, începând cu  ora 13:00, de ziua patronului artelor frumoase, Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Manifestările au debutat cu o slujbă de pomenire a membrilor breslei trecuți în eternitate. Parastasul a fost oficiat la Biserica din Timișeni-Gorj din cadrul Muzeului Satului de Părintele Florin Şerbănescu, Consilier Patriarhal.

După slujbă, participanții au asistat la vernisajul expoziției de artă sacră a  membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția este alcătuită din lucrările a peste 60 de artiști: lucrări pe pânză, sticlă, lemn, piatră sau planșe ce reflectă munca depusă în 5 șantiere de restaurare.

În cadrul expoziției artiștii își propun să prezinte pe simezele Muzeului Satului din București, fărâme din tainele creațiilor lor, clipe de trăire duhovnicească, cristalizate pe pânză, sticlă, lemn sau în piatră. Lucrările artiștilor, folosind instrumente plastice de manifestare atât de vaste, evocă prin linie, culoare, volum și simbolistică, inepuizabila forță creatoare contemporană, într-o vreme a prea puținului timp.

Expoziția include și lucrări ale tinerilor absolvenți ai Secției de Artă Murală de la Liceul „Nicolae Tonitza” din București și poate fi vizitată până în 29 octombrie, de miercuri până duminică, între orele 09:00 și 18:00.

Foto credit: Captură video Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente