Târgoviște | IPS Nifon a vorbit celor prezenți în Catedrala istorică despre cinstirea Maicii Domnului în tradiția creștină

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a slujit în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului în Catedrala istorică Înălțarea Domnului din Târgoviște.

La ceremonialul liturgic din 15 august 2017 au slujit împreună cu ierarhul un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit credincioșilor prezenți despre semnificația sărbătorii înălțării cu trupul la cer a Maicii Domnului. Părintele Mitropolit a făcut referire la cântările și imnele care mărturisesc tradiția Bisericii despre Adormirea Maicii Domnului.

După învățătura Bisericii noastre, prin Adormirea Preasfintei Fecioare Maria, trupul ei n-a cunoscut stricăciunea, pentru că nu a rămas în mormânt, ci a fost mutat la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Maica Domnului a fost ridicată la ceruri de îngeri, prin voința Fiului ei, și se roagă pentru noi, ca o pururea purtătoare de grijă și bucuroasă mijlocitoare a celor credincioși, a explicat Arhiepiscopul Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente