Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în Arhiepiscopia Tomisului

Sâmbăta aceasta, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea „Sfinţii Nicolae şi Bretanion” de lângă localitatea constănțeană 23 August, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează TRINITAS TV.

Mănăstirea închinată Adormirii Maicii Domnului a fost înfiinţată în anul 2004, pe un teren situat în apropierea lacului Tatlageac. În prezent se realizează lucrări de înfrumuseţare a bisericii.

În cadrul evenimentelor închinate sărbătorii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie s-a aflat și în mijlocul credincioşilor din Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, unde a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru şase copii instituţionalizaţi.

În sărbătoare au fost şi două dintre cele mai importante parohii din Constanţa, care poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Răspunzând invitației credincioşilor, Arhiepiscopul Tomisului a fost prezent vinerea aceasta în mijlocul credincioșilor de la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” II din Constanţa, unde a săvârşit slujba Vecerniei.

În continuare, ierarhul a făcut o vizită pastorală și la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului I”, cea mai veche biserică parohială din Constanţa, unde a săvârșit Prohodul Maicii Domnului.

Această biserică se află de 2 ani într-un amplu proces de consolidare și restaurare. Biserica a primit încadrarea de monument istoric clasa A.

Comentarii Facebook


Știri recente