Sărbătoare la unicul schit ortodox din Polonia: 500 ani de la minunea care a dus la înființarea lui

Schitul din apropierea orașului Narew, Polonia, închinat Sfinților Antonie și Teodosie ai peșterilor Kievului a celebrat duminică 500 ani de la minunea care a dus la înființarea lui.

Este vorba de arătarea miraculoasă a icoanei Sfântului Antonie de la Peșterile de la Kiev, către domnitorul Ivan Mihailovici Vișnevetsk care se rătăcise în mlaștinile locale din apropierea râului Narew. În semn de recunoștință, el a construit o capelă pe acel loc, lăcaș de cult care a fost punctul de plecare pentru actualul schit.

Duminică, 16 septembrie 2018, de sărbătoarea Sfinților Antonie și Teodosie ai peșterilor Kievului, Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența pelerinilor din 5 țări diferite, informează Orthochristian.

Cu prilejul aniversării, a fost sfințit un clopot, dar și o piatră comemorativă pe care este inscripționat un text despre minunea arătării icoanei Sfântului Antonie.

Episcopul Varsanufie de Siemiatycze a spus la finalul slujbei că această aniversare este o dovadă a credinței înaintașilor „care și-au vărsat sângele pentru Sfânta Ortodoxie”.

Foarte multe persoane vizitează schitul din apropierea orașului Narew pentru rugăciune, sfaturi duhovnicești, dar și pentru tratamentele naturiste pe care le oferă Arhim. Gabriel atât pelerinilor ortodocși, cât și celor de alte credințe.

Foto credit: sobor.by

Comentarii Facebook


Știri recente