Sărbătoare la Nantes. PS Marc Nemțeanul reamintește că oamenii sunt chemați să creadă și să-l cunoască pe Dumnezeu

Episcopul vicar Marc Nemțeanul a liturghisit duminică, 12 iulie, în Parohia românească „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Nantes, Franța.

Comunitatea parohială a fost în sărbătoare cu acest prilej, ziua de duminică fiind considerată o serbare a hramului care a avut loc pe 29 iunie în condiții mai restrânse din cauza actualei pandemii.

Image may contain: 1 person
În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Emil Ungureanu, preot co-slujitor al parohiei de la Nantes, a fost hirotesit duhovnic. ©Parohia Nantes / Narcis Costache

”Oamenii sunt chemați să-l cunoască pe Dumnezeu

La predică, Preasfințitul Părinte Marc a vorbit despre vindecarea a doi demonizați prezentată de textul evanghelic duminical. El a constatat că „demonii îl recunosc pe Hristos Domnul ca fiind Fiul lui Dumnezeu” iar acest lucru „ne arată că noi, oamenii, trebuie să facem mai mult”.

Image may contain: one or more people, people standing, beard, indoor and closeup
PS Marc la Nantes. ©Parohia Nantes / Narcis Costache

În acest context, ierarhul l-a citat pe Sfântul Sofronie.

„Sfântul Sofronie de la Essex, pomenit pe 11 iulie, ne spunea că a crede în Dumnezeu este un lucru, iar a-L cunoaște pe Dumnezeu este alt lucru. De aceea dacă credem în Dumnezeu și această credință nu schimbă nimic în viața noastră, noi de fapt nu credem în El și nici nu-L cunoaștem. Oamenii sunt chemați să creadă și să-l cunoască pe Dumnezeu”, a explicat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Image may contain: 1 person, beard
Pr. Adrian Iuga. ©Parohia Nantes / Narcis Costache

La finalul slujbei, a luat cuvântul părintele paroh Adrian Iuga, care a mulțumit Preasfințitului Părinte Marc pentru că a vizitat comunitatea din Nantes la câteva săptămâni de când autoritățile franceze au permis reluarea vieții liturgice în prezența credincioșilor.

PS Marc la Berna

Sâmbătă, 11 iulie, PS Marc Nemțeanul a fost prezent în Parohia românească „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Berna, Elveția. Acolo a avut loc hirotonia în preot a diaconului Cătălin-Ionel Mija, informează Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM).

PS Marc la Berna. ©MOREOM

La slujba de sâmbătă au participat și credincioși din Basel și Zurich, biserica din Berna oferind suficient spațiu pentru a primi, în siguranță, un număr mai mare de persoane.

Foto credit: Parohia Nantes / Narcis Costache

Comentarii Facebook


Știri recente