Sărbătoare la Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna din Bucovina și-a sărbătorit astăzi, 2 iulie 2014, ocrotitorul, pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. La slujba Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române pe o scenă amplasată în curtea așezământului au participat mii de credincioși. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

„Misiunea pe care Voievodul Ștefan a considerat că este a sa și a împlinit-o pentru faptul că a fost binecuvântat de Dumnezeu să fie pe de o parte om al credinței și pe de altă parte om al Evangheliei. Om al credinței a fost măritul Ștefan și toate faptele sale cele orientate spre Dumnezeu arată acest lucru. A fost așezat Domn în Joia cea Mare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

„Această zi de sărbătoare a Mănăstirii Putna prin prăznuirea Sfântului Voievod Ștefan, străjerul neobosit al acestor locuri și al toată Moldova este cu adevărat copleșitoare pentru noi toți. Sfântul Voievod Ștefan este chipul cel mai frumos al Moldovei, cel mai puternic, cel mai dorit de creștinii din vremea sa și s-a perpetuat cinstirea sa până la noi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Costumul popular din Bucovina a fost la loc de cinste în ținuta multor credincioși. Sfânta Liturghie a fost urmată de un moment artistic, susținut de elevii școlilor din Vicovu de Sus. Aceștia au recitat poezii și au cântat cântece patriotice.

Sărbătoarea închinată Sfântului Ștefan cel Mare a continuat cu depunerea de coroane la mormântul voievodului. S-au împlinit, pe 2 iulie, 510 ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…