Sărbătoare la Catedrala „Sf. Parascheva” din Voluntari

Oraşul Voluntari din judeţul Ilfov s-a bucurat zilele acestea, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de prezenţa Brâului Maicii Domnului adus de la Mănăstirea Kato Xenia de o delegaţie grecească, după cum ne-a precizat Pr. Doroşencu Ionuţ, referent în cadrul Protopopiatului Ilfov Nord.

Pelerinajul organizat cu acest prilej a început vineri, 13 mai 2016, când Brâul Maicii Domnului a ajuns în Voluntari. A urmat o slujbă de Te Deum, după care pelerinii au avut posibilitatea să se închine la racla care îl adăposteşte.

Punctul culminant al evenimentelor din această perioadă l-a constituit Sfânta Liturghie de astăzi oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul său ierarhul a evidenţiat importanţa acestui eveniment duhovnicesc şi a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestuia.

Tot astăzi, după Sfânta Liturghie, au fost acordate premii elevilor câştigători ai Concursului Biserica şi Şcoala din sufletul meu, faza pe eparhie, de Pr. Consilier David Pestroiu de la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Comentarii Facebook


Știri recente