Sărbătoare în Parohia Vadu Negrilesei, județul Suceava

Credincioșii din Parohia Vadu Negrilesei l-au avut în mijlocul lor, duminică, 18 august 2013, pe Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, după cum ne-a menționat Doina Ciobanu.

Ierarhul a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În continuare a fost săvârșită Sfânta Liturghie care a avut loc pe un amplasament special amenajat în curtea bisericii.

În cuvântul de învățătură rostit, ÎPS Pimen a elogiat darurile revărsate de Dumnezeu asupra oamenilor și a subliniat belșugul de daruri pe care oamenii îl dobândesc prin munca cinstită. De asemenea, Înaltpreasfinția sa a vorbit despre oamenii comunității ca despre niște oameni harnici și săritori la nevoie care nu au pregetat să dea ajutor susținut la construirea Căminului de bătrâni din Suceava.

Biserica „Sfinții Arhangheli”, preluata cu zeci de ani in urma de la alta comunitate, a suferit ample reparatii interioare si exterioare. Fiind o constructie placata in lemn, a necesitat interventii serioase la fatada si acoperis, iar in interior la Sfantul Altar, la Sfânta Masa, etc.

In semn de apreciere, Parintele Marius Drelciuc a primit rangul de iconom stavrofor.

Bucuria evenimentului s-a incheiat cu o agapa crestina oferita de credincioșii parohiei pentru toti pelerinii veniti sa participe la Sfânta Liturghie si sa se inchine in Sfântul Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente