Sărbătoare în Parohia „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Focșani. IPS Ciprian a liturghisit și oficiat o hirotonie în preot

Comunitatea Parohiei Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din municipiul Focșani s-a aflat duminica aceasta în sărbătoare. Cu prilejul hramului bisericii parohiale, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Ciprian, în prezența unui mare număr de credincioși, a transmis Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.

La final, soborul slujitorilor a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș, trecuți la cele veșnice. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Ciprian l-a hirotonit în treapta de preot pe tânărul diacon Ovidiu-Mihai Ciobotaru pe seama Parohiei Ileana, Protoieria Buzău II.

În cuvântul său, ierarhul a precizat că Sfântul Ștefan cel Mare, pomenit în fiecare an pe 2 iulie, este unul dintre cei mai iubiți voievozi ai neamului românesc, apărător neînfricat al credinței și patriei străbune, așa cum s-a cântat în troparul sărbătorii.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, evaluând viața și, mai ales, lucrarea pe care a împlinit-o acest mare domnitor al Moldovei, în anul 1992, a procedat la trecerea lui în rândul sfinților voievozi. La toate popoarele creștine, conducători cu adevărat credincioși, jertfelnici, iubitori de patrie, de credință și de neam, au fost trecuți în calendarul Bisericii Ortodoxe Răsăritene, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.

Biserica Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost construită între anii 2001-2006, fiind situată în Cartierul Sud din orașul Micii Uniri. Locașul de rugăciune are și un al doilea hram, închinat Sfântului Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente