Sărbătoare în Parohia Podul Doamnei din Protopopiatul Mihăilești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Parohia Podul Doamnei din Protopopiatul Mihăilești, s-au desfășurat marți, 27 august 2013, mai multe activități prilejuite de ziua Sfântului Mucenic Fanurie. Astfel, la Troița din apropierea bisericii parohiale, părintele paroh Taraș Mihai Cristian a săvârșit slujba Acatistului Sfântului Mucenic Fanurie, în prezența a zeci de credincioși din parohie, după cum informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit la final, părintele a evidențiat atât virtuțile acestui sfânt, ocrotitor al gospodinelor și al tuturor celor aflați în nevoi, dar și tradițiile legate de ziua de cinstire a acestuia.

Pentru a respecta una dintre tradițiile Sfântului Fanurie, anume cea a pregătirii și împărțirii unor preparate dulci, copiii din Parohia Podul Doamnei au participat la concursul „Micul cofetar”. Aceștia au adus platouri cu prăjituri din care au împărțit tuturor celor prezenți. Juriul, format din membrii Comitetului parohial, a acordat micilor participanți diplome și premii, care au constat în icoane și cărți religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…