Sărbătoare în parohia Pietrărie

Parohia Pietrărie-Bârnova, Protopopiatul Iași 3, judeșul Iași a îmbrăcat ieri straie de sărbătoare. Unul din hramurile lăcașului de închinăciune este Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru, serbat în fiecare an pe 16 ianuarie.

Miercuri, 15 ianuarie 2014, un sobor de preoți au săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, în prezența a numeroși credincioși din parohie și din satele învecinate. Slujba a fost oficiată în demisolul lăcașului de închinăciune al parohiei, aflată în construcție. Predica de la finalul slujbei a fost adresată de pr. Marian Nimerincu de la parohia Pietriș, Protopopiatul Iași 2, care a vorbit despre semnificația sărbătorii Cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru, îndemnându-i pe credincioșii prezenți să păstreze credința ortodoxă și să o propovăduiască celor din jur. Părintele paroh Ciprian George Bamboi a mulțumit preoților și credincioșilor pentru prezență, precum și celor care au contribuit la ridicarea bisericii din Pietrărie. Programul liturgic dedicat hramului a continuat ieri-dimineață cu Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți, potrivit mmb.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…