Sărbătoare în Parohia Ortodoxă Română „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano

Parohia Română Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano, Italia împlinește astăzi, 1 octombrie, 35 de ani. Ea a luat ființă la data de 1 octombrie și a fost prima parohie românească de pe teritoriul Italiei.

„Un moment cultural va avea loc la orele 20:30, ora Italiei și anume, un concert de muzică clasică cu artiști români și italieni, pentru a se sublinia faptul că această colaborare la nivel muzical este un lucru pozitiv. Vor fi prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, care va încheia cu un cuvânt întreaga manifestare, Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, domnul Consul general Tiberiu Mugur de la Consulatul General al României de la Milano, credincioși români, dar și prieteni italieni”, a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Traian Valdman, parohul Bisericii și protopop de Lombardia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…