Sărbătoare în parohia gălățeană Sfântul Grigorie Teologul

În fiecare an, la data de 25 ianuarie, când Biserica Ortodoxă cinstește pe Sfântul Grigorie Teologul, parohia gălățeană care-l are ca ocrotitor și-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic și misionar a început în seara zilei de 24 ianuarie când a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie și Acatistul Sfântului Grigorie Teologul la care au participat, pe lângă soborul slujitor, o mare mulțime de credincioși, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența evlavioasă a celor câteva sute de credincioși din parohie și din oraș.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură către cei prezenți, în care a subliniat contribuția pe care Sf. Grigorie Teologul a avut-o în formularea dreptei învățături despre Preasfânta Treime-Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, învățătură cuprinsă pe scurt în Simbolul de credință niceo-constantinopolitan. Totodată, chiriarhul locului a felicitat pe pc. pr. Lilian Manea, Consiliul și Comitetul Parohial, precum și pe toți cei care au participat și au sprijinit zidirea unui nou sfânt lăcaș al parohiei.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au participat copiii și tinerii parohiei, apoi toți cei prezenți au primit pachete cu alimente.

Parohia „Sfântul Grigorie Teologul” din Galați a fost înființată, în prima zi a lunii noiembrie 2002, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, prin desprinderea de Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați. La data de 10 octombrie 2003, ierarhul Dunării de Jos a așezat piatra de temelie și a sfințit locul viitoarei biserici închinate Sfântului Grigorie. În anul 2013 a fost construit acoperișul și au fost așezate turlele.

În prezent slujbele se săvârșesc în capela de lângă sfântul lăcaș aflat în construcție.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…