Sărbătoare în biserica Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

La Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, continuă Proiectul „Luna credincioșilor”, informează radiorenasterea.ro

Și în anul 2014, a doua duminică din luna ianuarie, este dedicată familiilor tinere, cununate în 2013 în această biserică. Astfel, duminică, 12 ianuarie, tinerele familii au fost invitate să participe la această întâlnire, fiind prezente la Sfânta Liturghie, după care au fost felicitate din fața Sfântului Altar de preoții parohiei și au primit la final mici daruri. Mica agapă care a avut loc după aceea, a fost pentru toți un prilej de bucurie. Tinerele familii s-au reîntâlnit cu părinții care i-au cununat, s-au cunoscut, și-au împărtășit impresiile, greutățile, dar și bucuriile primului an de căsnicie. Grupul „Maria”, din Sebeș a sporit bucuria acestei zile, dând răspunsurile la Sfânta Liturghie, la care au participat și cele 11 familii tinere care s-au cununat anul trecut în biserica”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca.

„A fost o zi deosebită, în care frumusețea rugăciunilor a fost sporită de lumina de pe chipurile acestor tineri care au pornit la drum, acum un an, împreună, doi câte doi, formând familii creștine prin Taina Sfintei Cununii”, a spus părintele Nicolae Buda la finalul Sfintei Liturghii.

„Biserica Ortodoxă este formată din familii creștine, nu din cupluri sau parteneri!”, a mai precizat părintele Nicolae Buda care i-a felicitat la final pe cei prezenți. Părintele le-a mai spus tinerilor că semnul iubirii și al credinței este pasul în doi făcut mai întâi în fața Sfântului Altar pentru a porni pe cărările lumii cu binecuvântarea Bisericii în care harul lui Dumnezeu împlinește și sfințește acest început de drum.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…