Sărbătoare duhovnicească la parohia ortodoxă română din Genova, Italia

În Duminica a XXII-a după Rusalii, parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtotul de Mir (26 octombrie) din localitatea Genova se va afla în haine de sărbătoare.

După cum ne informează episcopia-italiei.it, înainte de Sfânta Liturghie care va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, având alături pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului și pe Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din Italia și din România, va avea loc sfințirea altarului, prin punerea de Sfinte Moaște și ungerea cu Sfântul și Marele Mir.

După tradiție, la sfârșitul Sfintei Liturghii, toți cei prezenți, bărbați, femei și copii, vor putea intra în Sfântul Altar pentru a se închina la Sfânta Masă care se va sfinți.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…