Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Cășiel

Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Cășiel, din județul Cluj, și-a sărbătorit sâmbătă, 14 septembrie 2013, hramul în prezența Preasfințitului Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului și a mii de pelerini veniți din toate colțurile țării. Cu prilejul praznicului Înălțarea Sfintei Cruci prăznuit pe 14 septembrie de Biserica Ortodoxă, PS Episcop Vasile Someșanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie, potrivit Radio Renașterea.

În cadrul cuvântului de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre iubirea supremă a Mântuitorului Iisus Hristos pentru întreaga omenire. Au fost prezenți la hramul Mănăstirii Cașiel, mulțime de pelerini veniți din diferite zone ale țării precum Maramureș, Cluj, Bistrița și Alba. Credincioșii au venit la sfânta mănăstire încă din ajun pentru a participa la slujbele speciale oficiate aici. Pelerinii prezenți la hram s-au putut închina la părticica din lemnul Sfintei Cruci și sfintelor moaște, păstrate la acest așezământ monahal.

Biserica Mănăstirii Cașiel, situată la 25 de km de orașul Dej, este un cunoscut monument istoric. Așezământul a fost întemeiat în jurul anului 1765 pe vatra unui schit mai vechi din sec al 17-lea. Dupa câțiva ani de la înființare, biserica mănăstirii a fost distrusă. În anul 1991, de Înălțarea sfintei cruci, Sfantul sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotarat reînființarea mănăstirii Cașiel, cu obște de maici. La Mănăstirea Cășiel viețuiesc în prezent 29 de maici sub îndrumarea duhovnicească a maicii starețe Varvara Georgiu și a părintelui duhovnic Serafim Bădilă.

Comentarii Facebook


Știri recente