Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea bistriţeană Piatra Fântânele

„Creștinii o pot cinsti pe Maica Domnului prin exemplul vieții lor”, a spus Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului credincioşilor prezenţi marţi, 08 septembrie 2015, la hramul Mănăstirii din localitatea bistrițeană Piatra Fântânele, după cum aflăm de la Radio Renaşterea.

Vecernie arhierească

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a fost prezent la așezământul monahal de la Piatra Fântânele încă de luni seara când a oficiat, în biserica mănăstirii, Slujba Vecerniei. La final, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, Exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, în cuvântul său, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să ia exemplu de viață și de purtare de la Maica Domnului.

Mii de credincioşi la slujba de hram

Marți dimineața, în ziua sărbătorii Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii, înconjurat de un sobor de peste 30 de preoți și diaconi.

Ierarhul a explicat credincioșilor că un adevărat creștin român are trei mari virtuți: este pregătit oricând să își dea viața pentru țară și credința sa, prețuiește tot ceea ce fac ceilalți și el nu poate face și nu în ultimul rând se va purta cuviincios, încercând să nu facă de rușine numele de creștin pe care îl poartă.

La slujba de hram au participat autorități locale și județene, stareți și duhovnici de la mănăstirile din zonă, precum şi mii de credincioși veniți din Bistrița, Bucovina și chiar din Maramureş. În cadrul Sfintei Liturghii sute de credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar cei mai mici dintre creștini au primit în dar, de la Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, cărticele de rugăciuni.

***

Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului de la Piatra Fântânele este aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Așezământul monahal a fost înființat în 1928, dar a fost închis în 1960. Abia în 1995 a fost reînfiinţat ca mănăstire de maici, la iniţiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Obștea este condusă de părintele duhovnic Gavril Horț și maica stareță Pamfilia Solcan.

Comentarii Facebook


Știri recente