Sărbătoare duhovnicească la Cavnic

Credincioșii din Cavnic au participat în număr mare la slujba de la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din oraș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

„Parohia Cavnic I are 3500 de credincioşi şi sunt cu această biserică monumentală în construcţie începută în urmă cu 20 de ani. Părintele Andrei şi credincioşii de aici, sprijinindu-se şi pe alte donaţii au reuşit să înceapă lucrările de pictură la biserică. Foarte important este că au găsit resursele necesare, dar şi bucuria şi râvna de a construi un centru pastoral şi social-cultural şi activităţi cu tineretul în incinta bisericii”, a spus PS Părinte Iustin Sigheteanul.

În prezent la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Cavnic se execută pictura, piatra de temelie a locașului de cult fiind pusă în anul 1998. Tot duminica aceasta a fost binecuvântat și Centru Cultural Social ”Sfântul Andrei” construit în ultimii doi ani de parohie.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul a hirotonit un preot.

Comentarii Facebook


Știri recente