Sărbătoare de primăvară la Aşezământul pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” din Alba Iulia

Beneficiarele Aşezământului pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au fost sărbătorite în această săptămână în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. Sub genericul „Zâmbet de primăvară” cele 30 de doamne din cadrul centrului au avut parte de un eveniment festiv la finalul căruia au primit flori şi felicitări, informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Astfel de acţiuni sunt binevenite, întrucât aduc mângâiere şi balsam în sufletul celor aflaţi în suferinţă şi încercări. Cu această ocazie, le dorim tuturor doamnelor ani mulţi cu sănătate, împliniri, bucurii, precum şi o primăvară binecuvântată”, a spus Alexandra Aloman, reprezentantul Aşezământului pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrulAsociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iuliaîn parteneriat cu Primăria Alba Iulia prin Serviciul Public de Asistenţă Socială şiConsiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.Centrul are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul acestui centru de zi sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.

De asemenea, în clădire funcţionează şi un Paraclis pentru comunitatea persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire precum şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România, filiala Alba. De serviciile centrului beneficiază lunar 40 de persoane cu handicap.

Comentarii Facebook


Știri recente