Sărbătoare Arhierească la Baia Mare

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat duminică, 29 noiembrie 2015, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi slujitori, din care au făcut parte Pr. Dr. Ştefan Cristian, Consilier eparhial, Pr. Ioan Socolan, Protopopul de Satu Mare, Pr. Virgil Jicărean, Consilier eparhial, slujitor al sfântului locaş de închinare şi Pr. paroh Indrei Buda.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Vasile Florin Coţan, care va primi peste câteva zile şi harul preoţiei pe seama parohiei Româneşti – Frâncenii Boiului, Protopopiatul Chioar. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei, dirijat de profesorul Adrian Iercoşan, după cum ne-a precizat Andrei Fărcaş.

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a evidenţiat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică a duminicii de azi, a XXX-a după Sfintelor Rusalii, despre dregătorul bogat şi păzirea poruncilor. Mântuirea depinde de fiecare dintre noi, fiecare creştin poate să se mântuiască, pentru că cele ce sunt cu neputinţă la oameni, sunt cu putinţă la Dumnezeu, este concluzia Evangheliei de azi.

Pentru efortul depus la construirea bisericii de către credincioşii din parohie, oficialităţile municipale şi judeţene, Primăria Baia Mare, primarul Cătălin Cherecheş, prezent la Sfânta Liturghie, de toţi binefăcătorii, părintele paroh le-a adus sincere mulţumiri.

Parohia a fost înfiinţată în 1 mai 1999, iar ca ocrotitor a fost stabilit Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat la apostolie, numit apostolul românilor, pentru că a propovăduit în Dobrogea de azi şi i-a încreştinat pe români. Sfântul Apostol Andrei este şi ocrotitorul României.

Comentarii Facebook


Știri recente