Sărbătoare aleasă la Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Țara Năsăudului

Mulțime de credincioși din județul Bistrița-Năsăud au luat parte, în duminica a 3-a după Rusalii, la hramul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului. Pentru al patrulea an consecutiv, în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor s-a aflat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care a oficiat, de la ora 10:00, în altarul de vară din preajma mănăstirii, Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, potrivit Radio Renașterea, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a adresat mulțimii un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre credința lucrătoare prin iubire: „Să-i luăm de exemplu pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii acestei Mănăstiri frumoase unde ne adunăm să ne rugăm și să ne întărim în credință, să-i luăm de exemplu și să luăm și noi, pe umerii noștri, jugul lui Hristos, crucea lui Hristos să o purtăm în loc de jug, să avem o credință mărturisitoare, în Domnul Iisus Hristos, o credință mărturisitoare și lucrătoare prin iubire într-o lume atât de derutată și atât de dezorientată. Să luăm pildă pe Sfântul Ioan Gură de Aur care iubindu-i pe cei doi citea cu multă râvnă scripturile spunând că apostolii Petru și Pavel au avut în loc de povară cele două testamente. Să-i învățăm pe cei doi apostoli din scripturi și mai ales cum au pus ei în practică virtuțile și atunci cu ajutorul lui Dumnezeu, întărindu-ne în credință, aprinzându-ne de râvnă unii de la alții, vom pune în practică o credință mărturisitoare și cu ajutorul lui Dumnezeu poate vom reuși toți câți suntem aici să devenim misionarii Domnului Iisus Hristos, misionari cu viața noastră, misionari prin cumințenia noastră, misionari cu bunătatea noastră și astfel să convertim la Biserica lui Hristos o lume întreagă”.

Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Țara Năsăudului a fost fondată în 1993, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, locaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în 2009. În prezent viețuiesc aici 10 monahi, iar programul liturgic este asemănător cu cel din Sfântul Munte Athos, potrivit celor declarate de starețul Mănăstirii, Pr. Protos. Chiril Zăgrean.

Comentarii Facebook


Știri recente