În lumea ortodoxă, în săptămâna 16 – 22 august 2021, s-au evidențiat finalul Serbării de la Putna – 150 și sărbătoarea Schimbării la Față pe stil vechi.
Numărul 150, „scris” cu torțe aprinse de tinerii participanți la Serbarea de la Putna. Foto credit: Basilica.ro / Mircea FlorescuBiserica Mănăstirii Putna a fost înconjurată de tineri purtând torţe. Foto credit: Facebook / Mănăstirea PutnaO mamă este ajutată de Jandermerie ca ambii săi copii să cinstească icoana Maicii Domnului Siriaca. Foto credit: Basilica.ro / Raluca EneCredincioșii ortodocși din Țara Sfântă au sărbătorit Schimbarea la Față (pe stil vechi). Foto credit: Facebook / Jerusalem-PatriarchatePatriarhul Kirill tămâiază Sfintele Daruri în timpul Sfintei Liturghii de Schimbarea la Față. Foto credit: Patriarhia Rusă / Pr. Igor PalkinCredincioasă prezentă la hramul istoric al Mănăstirii Mihai Vodă din Turda, construită pe locul unde a fost asasinat Mihai Viteazul. Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului / Marius RomilăPerspectivă de pe un pod pietonal spre Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Foto credit: Patriarhia Rusă / Pr. Igor PalkinCredincioșii polonezi aduc cruci pe muntele sfânt Grabarka de Schimbarea la Față, conform unei vechi tradiții. Foto credit: orthodox.plParastas la mormântul Maicii Benedicta (Zoe Dumitrescu-Bușulenga) în ziua în care s-au împlinit 101 ani de la nașterea sa. Foto credit: Facebook / Mănăstirea PutnaUn copil își face un selfie cu Patriarhul Porfirie al Serbiei. Foto credit: Instagram / porfirije_patrijarhO fetiță cuprinde în brațe icoana Sfântului Simeon Samokovski, cinstit de Biserica Bulgară în 21 august. Foto credit: bg-patriarshia.bgPS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a sfințit o troiță construită în memoria lui Tudor Vladimirescu şi a pandurilor săi pe Colina Cireșu. Foto credit: episcopiaseverinului.roCatedrala Mitropolitană din Timișoara în lumina răsăritului. Foto credit: Stela PlămadăNașii de la o nuntă tradițională la biserica ASCOR din Hașdeu (Cluj), după slujba cununiei. Foto credit: Basilica.ro / Aurelian IftimiuCredincioși participă la Sf. Liturghie de la Mănăstirea Comana. Foto credit: Ana AvramIPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, binecuvântează cu agheasmă pe credincioșii prezenți la sfințirea bisericii din Gârlenii de Sus (jud. Bacău). Foto credit: eprb.roFetițe îmbrăcate în port popular maramureșean la târnosirea bisericii Parohiei Ortodoxe Moisei I. Foto credit: Facebook / Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului
Cea mai apreciată fotografie de săptămâna trecută pe contul nostru de Instagram:
Dacă aveți fotografii care surprind aspecte din viața ortodoxă care credeți că ar putea fi incluse în selecția noastră săptămânală, le puteți trimite către adresa de email ([email protected]) cu o scurtă descriere și cu mențiunea „Pentru WIP”.
Fotografiile trebuie să vă aparțină și să fie realizate în săptămâna precedentă publicării articolului. Prin transmiterea acestora vă oferiți acordul cu privire la publicarea lor pe site-ul basilica.ro și pe conturile oficiale de social media ale Agenţiei de ştiri Basilica.
Articolul intitulat „Săptămâna în imagini” apare în fiecare luni și cuprinde fotografii realizate în săptămâna precedentă.
Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…
De sărbătoarea Sfântului și Dreptului Simeon, despre care tradiția spune că a trăit 360 de ani, vă propunem o selecție de citate despre vârstnici din cuvintele Patriarhului Daniel. Grija pentru bătrâni, pentru copii și pentru…
Proiectul UKRAINE CRISIS RESPONSE, dedicat părinților și copiilor veniți din Ucraina şi derulat de Fundațiile „World Vision Romania” și „Providența”, s-a încheiat în ultima zi de ianuarie. În ultimele trei luni, peste 300 de beneficiari…
Arhimandritul Caliopie Cristian Ichim, consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului, a fost distins în 24 ianuarie pentru activitatea misionară desfăşurată în timpul pandemiei. Monahul a primit Diploma de…
O biserică bizantină din secolul al VI-lea, cu un mozaic elaborat pe podea, a fost descoperită în zona Ierihonului, cel mai vechi oraș cunoscut din istorie. Administrația civilă din Cisiordania intenționează să mute clădirea și…