Săptămâna Iconarilor la Arhiepiscopia Râmnicului

În Săptămâna Luminată, conform tradiției din fiecare an pe Aleea Arhiepiscopiei Râmnicului sunt expuse în aer liber icoane ortodoxe pe lemn și sticlă, executate de copii, adolescenți și iconari cu experiență, de pe plaiurile vâlcene.

Marți, 22 aprilie, a avut loc deschiderea expoziției intitulată „Lumina Icoanei”, ajunsă la a VII-a ediție, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmninicului.

Atelierele de pictură, taberele organizate în ultimii ani și-au propus redescoperirii icoanei pe sticlă, creații remarcabile care prezintă mesajul biblic în „octava cromatică” obținută din coloranți vegetali și minerali.

Manifestarea își propune promovarea artiștilor creștini vâlceni care își manifestă vocația zugrăvirii chipului înomenit al Mântuitorului Hristos, chipurile Maicii Domnului și a sfinților, devenind în felul acesta mărturisitori ai lucrării sfințitoare a Bisericii.

Expoziția de la Râmnicu Vâlcea se alătură celor de la Călimănești și Băbeni, creionând astfel un itinerariu al promovării valorilor spiritual-culturale ale Ortodoxiei românești.

Comentarii Facebook


Știri recente