Săptămâna duhovnicească la Seminarul Teologic din Craiova

Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova participă în aceste zile la programul liturgic special specific primei săptămâni din Postul Mare, numită în limbaj teologic şi „săptămâna duhovnicească”.

După cum a precizat directorul Seminarului, părintele arhidiacon Angel Cristian Stăiculescu, programul liturgic săvârşit în aceste zile la Paraclisul Seminarului cuprinde în prima parte a zilei, Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Obedniţa, iar după amiaza, în primele patru zile ale săptămânii, Pavecerniţa Mare și Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, precum și Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în zilele de miercuri și vineri. De asemenea, în fiecare seară sunt organizate prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, susţinute de părinţi profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Seria conferințelor duhovnicești se va încheia vineri, 18 martie 2016, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Ca în fiecare an, la începutul perioadei Postului Mare, în cadrul Sfintei Liturghii, elevii seminarişti vor primi săptămâna aceasta Taina Sfintei Împărtăşanii, ne-a declarat Preot Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente