Săptămână duhovnicească la Parohia Pogorârea Sf. Duh din Reșița

Ca în fiecare an în Postul Sfintelor Paști, la Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Reșița, între Duminica Sfintei Cruci și Duminica Sfântului Ioan Scărarul a fost organizată o săptămână duhovnicească. Astfel, în fiecare seară, s-a slujit Pavecernița Mare de către preotul paroh împreună cu câte un preot invitat de la parohiile reșițene, acesta din urmă susținând o cateheză credincioșilor prezenți.

Pe parcursul săptămânii duhovnicești, credincioșii parohiei au avut prilejul să guste din frumusețea slujbelor specifice Postului Mare, să intensifice rugăciunea dar și să se întărească în credință prin catehezele susținute de preoții invitați.

În aceste seri duhovnicești au fost prezenți: părintele Sevastian Pană de la Parohia „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” Reșița, care a vorbit credincioșilor despre importanța ascultării de duhovnic; părintele Nicolae Hațiegan de la Parohia „Schimbarea la Față” din Reșița, care a vorbit despre rugăciune ca hrană a sufletului; părintele Petru Ciorogariu de la aceeași parohie, care a vorbit despre spovedania corectă, condiție a unirii cu Hristos; părintele dr. Nichifor Tănase de la Parohia „Sf. Vasile cel Mare” Reșița, care a prezentat teologia Împărtășaniei continue cu Sfintele Taine; părintele Cristian Manole de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, care a tratat tema „Euharistia – Taina prezenței lui Hristos în omul cel duhovnicesc”, iar în ultima seară, părintele Sorin Bușoi, preot misionar la Spitalul Județean Staționar II din Reșița, care a vorbit despre importanța virtuților creștine în viața credincioșilor.

Săptămâna duhovnicească s-a încheiat în Duminica Sfântului Ioan Scărarul, prin slujirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de șapte preoți, sub protia părintelui protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial, care a ținut și un cuvânt de învățătură despre credința lucrătoare prin iubire.

„Săptămâna duhovnicească este importantă pentru că are menirea să-i smulgă pe credincioși din rutina zilnică a vieții încărcate de tot felul de griji lumești și să-i apropie pe aceștia de Dumnezeu, prin rugăciune și cuvânt de folos”, a mărturisit părintele paroh Emil Crăciun. (Articol semnat de Pr. Emil Crăciun și Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente