Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinior, la Madrid

În cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, vineri 20 ianuarie 2012, la biserica „Preasfânta Fecioară Maria” din Madrid, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a oficiat Vecernia alături de preotul paroh Teofil Moldovan din Madrid, după cum ne informează episcopiaspanieiportugaliei.es. Au participat, de asemenea, ieromonahul Porfirie de la Paraclisul Episcopal și Parohia „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din Leon, părintele Cristian Deac din Parohia „Sfântul Nicodim de la Tismana” din Getafe, preotul Ciprian Chidu de la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Villanueva de la Cañada și diaconul Claudiu Nicoară, secretarul administrativ al episcopiei.

Au asistat reprezentanți ai celorlalte confesiuni, printre care Rvdo. Prof. Dr. D. Manuel González Corps, directorul Departamentului de Științe Liturgice al Facultății de Teologie din Madrid, cel care a prezentat tema acestei ediții a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, și anume „Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba” (I Corinteni 15, 51).

Preasfințitul Episcop Timotei a amintit de pilda în care ucenicii Mântuitorului, după o noapte întreagă de pescuit în care nu au prins nimic, ascultând de Domnul Iisus Hristos, înspre dimineață, au aruncat mrejele în adâncuri și au prins mari cantități de pește, arătând că „Mreaja care nu s-a rupt la prinderea unei cantități atât de mari de pește simbolizează Biserica lui Hristos’, iar ‘iar acești pești suntem noi, creștinii’, evidențiind de asemenea faptul că Mântuitorul Hristos ‘nu are nevoie de creștini superficiali’.

La finalul serii de rugăciune, preotul Teofil Moldovan, care păstorește în Madrid de mai bine de 30 de ani le-a adus mulțumiri tuturor participanților, în primul rând Preasfințitului Timotei, Episcopul Spaniei și Potugaliei. De asemenea, părintele și-a manifestat speranța ca unitatea între creștini să nu fie înlăturată vreodată.

Comentarii Facebook


Știri recente