Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează la suprastructura edificiului. Cei aproximativ 150 de muncitori sunt concentrați între cota 0 și +9 și execută în special suduri și lucrări de zidărie și betonări.

„În prezent s-a reluat zidăria în zona celor două abside și a început să se lucreze zidăria și la elementele adiacente altarului. S-a continuat și ne apropiem de finalizarea montajului armăturii flexibile în grinzile longitudinale până în zona absidelor. Se cofrază, se toarnă betoane în aceste grinzi longitudinale și va începe montajul armăturii flexibile în zona catapetesmei și a pardoselii duble din zona altarului. Stâlpii circulari exteriori din partea de răsărit a Catedralei s-au montat și s-au turnat, va începe și acolo montajul armăturii flexibile în grinda cu arce de pe acești stâlpi” a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Credincioșii sunt așteptați să contribuie la ridicarea celui mai important lăcaș de cult al românilor ridicat în vremurile noastre. Modalitățile prin care puteți contribui sunt mai multe și despre fiecare puteți afla accesând site-ul catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente