Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează de ceva timp la suprastructura edificiului, etapă complexă la care se va lucra pe tot parcursul anului. Muncitorii sunt concentrați la nivelul parterului, între cota 0 și +9, pe toate loturile convenționale în care acest nivel a fost împărțit. Cu toate că în ultimele zile a plouat destul de mult evoluția lucrărilor nu a fost foarte afectată.

„Se avansează, constructorul lucrează în acest moment cu circa 200 de oameni. Sunt atacate toate cele 11 loturi convenționale ale cotei 0, iar armătura verticală și orizontală din elementele verticale este montată în proporție de circa 95%. Mai sunt puține bare de armătură care trebuie montate după ce se montează armătura bar din aceste elemente verticale. De asemenea, se montează armătură și în grinzile de la cota + 9. În schimbul de noapte se cofrează, se decofrează betonul de așa manieră încât să nu se perturbe activitatea din cursul zilei”, a declarat pentru TRINITAS TV ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Credincioșii de pretutindeni sunt așteptați să așeze cărămida lor la ridicarea celui mai important lăcaș de cult al românilor ridicat de la Revoluție încoace. Modalitățile prin care puteți contribui sunt mai multe și despre fiecare puteți afla accesând site-ul catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente