Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Lucrările pe Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară într-un ritm alert. Efectivul de muncitori a rămas în continuare mărit lucrându-se în două schimburi. Se lucrează în continuare la nivelul parterului, între cota 0 și +9, pe toate loturile în care acest nivel a fost împărțit.

„Sunt în proporție de 90% finalizate lucrările de armare ale zonei absidelor și altarului. Sunt realizați primii șase metrii din cei nouă aferenți primului etaj de zidărie, respectiv betonul ce intră în componența acestor elemente care se toarnă după realizarea zidăriei. S-a început și schimbul de noapte. În schimbul de noapte se toarnă betoanele pentru a nu încurca fluxul tehnologic al celorlalte lucrări. Sunt cca 250 de muncitori ziua, iar în schimbul de noapte aproximativ 30”, a precizat Ing. Petre Chiuță, consilier patriarhal, Sectorul Monumente și Construcții Bisericești.

Credincioșii de pretutindeni sunt așteptați să așeze cărămida lor la ridicarea celui mai important lăcaș de cult al românilor ridicat de la Revoluție încoace. Modalitățile prin care puteți contribui sunt mai multe și despre fiecare puteți afla accesând site-ul catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente