Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Aproximativ 500 de muncitori se află în această perioadă pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului pentru a lucra la finalizarea elementelor care vor forma subsolul 1 al edificiului.

În perioada 21-28 februarie, s-au continuat armarea, sudarea, cofrarea și betonarea elementelor superioare ale subsolului 1. Primul plot al planșeului de cotă zero a fost turnat, iar în continuare se montează armătura pentru acesta.

„După cum se poate observa progresul este evident. Noi ne aflăm acum la placa de cotă -10 cm, deci la cota 0. Se armează grinzile principale, grinzile transversale și grinzile longitudinale dintre aceste grinzi. S-a tunat deja planșeul de cotă 0 în proporții de circa 10%. Se armează în continuare pe lângă grinzile de care vorbeam și planșeul și se merge în continuare și cu turnarea acestuia”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Cei care doresc să afle mai multe informații, dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente