Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

În perioada 14-21 februarie, lucrările pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului au continuat într-un ritm alert, subsolul 1 fiind aproape de finalizare. Primul plot al plăcii cotei zero este cofrat, iar în momentul de față se lucrează la legarea armăturii, urmând să se toarne placa de ciment.

„În momentul de față avem realizat 80% din subsolul 1, deci s-a avansat foarte mult, forța de muncă depășind în continuare 500 de oameni. La finele lunii martie, sperăm ca toată cota 0 și tot ceea ce înseamnă subsolul 1, care de fapt este defalcat pe mai multe stadii de înălțime, să fie finalizat în condiții foarte bune și să se poată începe și de la cota 0 în sus”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția.

Pentru ca lucrarea să respecte termenul de execuție stabilit, s-au prelungit orele de muncă și schimburile.

„Se lucrează intens, program non-stop, s-a lucrat și în zilele de week-end cu program prelungit. Probabil, începând de săptămâna viitoare dacă constatările făcute de noi pe graficul de execuție nu sunt tocmai bune, cu toate că la analiza de ieri s-a constatat de către partea de consultanță că suntem în grafic, vom încerca să lucrăm și pe timp de noapte”, a mai spus Ing. Gabriel Năstase.

Cei care doresc să afle mai multe informații, dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente