Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Aproximativ 400 de muncitori se află în această perioadă pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului pentru a lucra la realizarea elementelor care vor forma subsolul 1 al edificiului. În perioada 11-17 ianuarie s-a continuat armarea, sudarea, cofrarea și betonarea elementelor ce vor forma încăperile de sub cota 0.

„Sunt concentrați pe meserii fierarii betoniști care montează oțelul beton pe verticală și orizontală pentru zona de stâlpi, de arcade, de grinzi, pentru zonele de îmbrăcare a elementelor de confecție metalică. De asemenea, sunt concentrați sudorii pentru că toate îmbinările vin prin sudură și sudura se dă prin diametre diferite începând de la Φ16 până la Φ32. Sunt concentrați dulgherii care după ce realizăm partea de armare, sudare și verificare vin și închid elementele verificate cu cofrag metalic. De asemenea, sunt concentrați betoniștii care toarnă în cele din urmă betonul ca să putem creiona pe definitiv partea de elemente verticale și orizontale pentru subsolului nr. 1”, a explicat pentru TRINITAS TV Ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția.

Pentru turnarea betonului în această perioadă cu temperaturi scăzute s-au luat măsuri speciale de protecție.

„Perioada în care lucrăm e o perioadă cu temperaturi negative, iar pentru a preîntâmpina apariția unor segregări, fisuri sau exfolieri ale betonului ne-am ocupat de așa natură încât prelatele și tunurile de căldură și betonul care vine cu apă încălzită din stații să facă de așa natură încât lucrările să fie lucrări de calitate bună”, a mai adăugat Ing. Gabriel Năstase.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente