Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului eforturile se concentrează acum asupra elementelor care vor forma subsolurile 2 și 1 ale construcției. În perioada 14-20 septembrie au continuat armarea, cofrarea și betonarea elementelor verticale de la subsolul 2 pregătindu-se deja betonarea plăcii care-l va acoperi.

„Important este faptul că am terminat placa peste cota 11, adică placa de la cota -11, 05 și acum se lucrează la elementele verticale între -11, 05 și -6, 85. Subsolul 3 s-a încheiat și se lucrează la subsolul 2. În afară de armarea și turnarea elementelor verticale dintre cele două cote sperăm ca mâine să se toarne și primele două ploturi de la placa -6, 85 de către constructori”, a precizat pentru TRINITAS TV Ing. Daniel Dumitrescu, diriginte de șantier.

Deși este o lucrare foarte complexă și se lucrează într-un ritm susținut, se respectă standardele înalte de execuție.

„Este o lucrare foarte complexă și deosebită. Personal, sunt mândru de faptul că pot să o urmăresc. Sigur că până acum este în regulă și sper ca până la final să putem să o urmărim de așa manieră încât să nu avem nici un fel de problemă”, a mai spus Ing. Daniel Dumitrescu.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente