Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, în perioada 5 iulie – 12 iulie, eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la subsolul 3. Din cauza vremii toride, elementele din beton sunt stropite cu apă în fiecare oră pentru a nu afecta calitatea materialului.

„Armarea subsolului 3 de la -16 și10 se prezintă în totalitate aprox. de 90%. Urmează cofrarea elementelor verticale și betonarea acestora. În momentul de față se lucrează la cofrarea și armarea placă peste subsolul 3”, după cum a spus Ing. Ion Ion, șef CTC – Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Întrucât în ultima perioadă temperaturile au foarte ridicate, de săptămâna viitoare se va adopta un program special de lucru.

„Începând de luni, datorită căldurii am luat măsuri speciale de a introduce oamenii de lucru pe timp de noapte, sudori și fierari betoniști. De asemenea, condițiile nu ne dau voie să turnăm beton decât la o anumită temperatură, astfel turnarea se va face începând cu șase dimineața și seara târziu, după ora 20:00”, a mai spus pentru TRINITAS TV Ing. Ion Ion, șef CTC – Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente