Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, în perioada 5 iulie-12 iulie, eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la subsolul 3. Din cauza vremii toride elementele din beton sunt stropite cu apă în fiecare oră pentru a nu afecta calitatea materialului.

„Armarea subsolului 3 de la -16, 10 se prezintă în totalitate de aproximativ 90%. Urmează cofrarea elementelor verticale și în același timp și betonarea acestora. În momentul de față se lucrează și la cofrarea și armarea placă peste subsolul 3 și sperăm ca mâine sau cel târziu sâmbătă să facem prima betonare a primului plot a plăcii peste subsolul 3”, a precizat pentru TRINITAS TV Ing. Ion Ion, șef CTC – Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Întrucât în ultima perioadă temperaturile au depășit 30 grade, de săptămâna viitoare se va adopta un program special de lucru.

„Începând de luni, din cauza timpului foarte călduros, am luat măsuri speciale de a introduce oamenii de lucru pe timp de noapte sudori și fierari-betoniști. De asemenea, condițiile nu ne dau voie să turnăm beton decât la o temperatură care să permită turnarea betonului în condiții normale astfel încât betonările se vor face de dimineață începând cu ora 06:00 și seara târziu după ora 20:00”, a mai explicat Ing. Ion Ion.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente